mandag den 4. april 2011

London de sidste dage og hjemme igen.

Så kommer beskrivelsen af resten af vores dejlige tur til London. Mandag tog vi på Madame Tussauds, jeg har været der tre gange tidligere og må sige jeg var noget skuffet.

De har nærmest gjort stedet til et tivoli med boder ind i mellem voksfigurene hvor man kan købe alt muligt herunder en voksmodel af ens hånd. Jeg ved ikke lige hvad den skal være til for.
Der var færre figurer end tidligere, og blandt alt skramlet så det bare lidt sølle ud.

Derud over var der lavet en tur a la Den flyvende kuffert i Tivoli - med nogle temmelig ringe dukker og så havde de lavet noget skramme noget i rædselskabinettet der var ikke noget at se men bare en masse skuespillere der løber rundt i mørket og gør folk bange.


Min farmor nød besøget - hun har aldrig set Madame Tussauds så hun fik meget ud af besøget for de voksfigurer vi så var lige så flotte og livagtige som de altid har været.


Desværre fik jeg ingen billeder da der var indtil flere skoleklasser på besøg også og de evner ikke at gå rundt så alle kan komme til og se.
Efter Madame Tussauds tog vi en lang lang gåtur op af New Bond Street, og fik kigget en masse butikker igennem - en rigtig shoppingtur. Og jeg fandt endnu flere gaver til ungerne.

Vi faldt over en lille restaurante og fik noget lækkert pasta.
Det var et hyggeligt lille sted, ejet af et Italiensk ægtepar. Manden stod i køkkenet og konen sammen med et par andre damer og unge piger betjente. Det var som taget ud af en film - den måde de snakkede på og om andre. Det hele med store ord og armbevægelser og massere af kærlige kram til de kunder der kommer ofte. Maden var helt forrygende.

Virkelig et sted jeg vil anbefale til andre der skal til London. Stedet hedder Restaurante Chalet og ligger 81 Grosvenor Street, London W1K 3JY.
Restaurante Chalet

Ejerinden kunne fortælle at de har haft stedet i 47 år, og ved siden af det lille spisested er der en bar der hedder Chalet Bar.

Resten af dagen blev brugt på at kigge butikker på Oxford Street. Og der blev shoppet en smule. Om aftenen spiste vi på den lokale Pub endnu et rigtigt hyggeligt sted. Her fik vi igen Fish&Chip. Det smager så meget bedre end når man får noget ligne herhjemme. Og så moser de ærterne til - det smager helt utroligt god.

Stedet er godt besøgt af folk der skal i Teateret. Så lige pludseligt forsvandt stort set alle gæsterne og stedet blev dejligt roligt. Der med vil jeg sige at man nok skal besøge stedet efter kl 20 - så er stemningen rigtig god.
Stedet hedder Duke of York og ligger 130-134 Victoria Street, SW1E 5LA og er bestemt også et sted jeg vil anbefale. Vores lille Pub

Tirsdag tog vi til Stamstead for at kigge på noget dukkehus ting til min farmor - her fandt hun et par gaver til en god veninde. Om eftermiddagen smuttede vi i Hamleys og købte lidt legetøj til mine unger og min farmor fandt et stort puslespil.

Eftermiddagen blev brugt i Harrods da det er en af de butikker som man bare skal se. Der blev også købt en lille smule - Petra elsker at drikke the og jeg fandt et theæg formet som et lille hjerte så den måtte jeg bare købe.

Vi gik tidligt i seng så vi kunne være klar til endnu en dag.

Onsdag morgen tog vi på Victoria&Albert Museet - hvilket var meget flot og spændende. og vi fik mange timer til at gå der, om eftermiddagen var vi forbi Camden Marked ikke et sted der måske er så mange ting for min farmor, men stemningen er fantastisk der og de ting man kan købe er så spændende.

Jeg fandt en jakke som jeg synes var super lækker og den gav min farmor mig. Derud over fandt jeg nogle sjove ting til en kommende Give Away jeg vil lave og et par gaver til min mor og svigermor.

Om eftermiddagen var vi oppe og se Trafalgar Square. Hvor vi sad og drak en dejlig kop kaffe. Trafalgar Square Trafalgar Square - en af løverne.

Efterfølgende var vi oppe og gå en tur rundt på Leicester Square hvor min farmor smagte en Mojito for første gang - den kunne hun rigtig godt lide, så det har jeg lovet at lave en sommerdag hun kommer forbi - derfra tog vi ud til Covent Garden hvor vi spiste en rigtig god aftensmad.

Vi sad på et spisested og jeg var væk da kaffen kom så min farmor sagde bare tak. Og så spurgte pigen: Er du dansker? Og så snakkede vi en del med hende - hun havde været i London i et år og arbejde og nød når der kom danskere så hun kunne snakke lidt. Min farmor på Covent Garden.

Torsdag tjekkede vi ud og slæbte den tunge tunge bagage op til stationen og så ud til Liverpool Street Station hvor bagagen kunne stå til om eftermiddagen hvor vi skulle med toget til Stansted.

Dagen blev brugt på Petticoat Lane Marked ikke så langt fra stationen, så min farmor ikke skulle gå så meget.

Da vi skulle med toget kl 15 var der problemer med noget ledning der var overophedet så der var store forsinkelser - vi turde ikke tage chancen og hoppede ud i en Taxa, det var en dyr tur, men også en meget sjov tur, med en fantastisk chauffør som snakkede og var så underholdende. Min farmor forstod ikke så meget men hun fik slappet af så hun kunne klare den lange tur hjem.

Vi landede i Kastrup kl 21:15 og så gik den lange tur for mig hjem til Korsør - grundet et eller andet som jeg ikke ved hvad er eller var så kørte der kun et tog i timen og det kom jeg ½ minut for sent til - så en time blev brugt på hovedbanen før jeg brugte en time i tog. Jeg var hjemme og i seng lige før kl 2.

Fredag hyggede jeg med alle ungerne og det var så dejligt at høre deres stemmer og give dem deres gaver. Om aftenen kom Anders hjem med en buket blomster - vi har bryllupsdag den 1. april, og har nu været gift i 5 år.

Weekenden er blevet brugt i haven hvor Anders har gravet en dejlig stor køkkenhave til mig, så nu skal jeg snart have plantet en masse forskellige ting. Mine havebøger og frø.

Anders arbejde nu ganske hårdt i haven og fik fjernet en masse gamle ting og gravet min køkkenhave. Anders i arbejde Bevis for at han har lavet noget.

Petra nød at vi endelig kunne være meget i haven og hun hjalp til med de haveredskaber jeg har købt til hende. Petra hjælper.

Der kommer i løbet af sommeren nogle bedre billeder af vores have. Men jeg ville lige vise jer vores lille havebord under vores dejlige træ - det er skønt at sidde under når solen står højt. Vores havebord

Denne lille "plads" var der da vi købte huset og vi er blevet enige om at ungerne skal have et legehus der, så det græs som Anders fjernede der hvor der skulle være køkkenhave blev lagt derop. "legehuset"

I London købte jeg en masse ting, og jeg ikke nå at vise dem alle - men ville lige vise jer to ting - det ene er en kageopsats til mig selv. Synes den var så skøn. Dejlige glade farver. Kageopsats Tæt på.

Til Petra købte jeg en lille thekande med kop under til hendes the om fredagen til Disney sjov - jeg lagde en Dubloklods ved siden af så man bedre kan se hvor lille den er. Thekanden Med koppen

Nu skal der smørres madpakker og så kalder sengen - jeg glæder mig meget til at kigge rundt i Blogland i morgen nåede det ikke i dag da der lige var 4 ansøgninger der skulle skrives.

13 kommentarer:

Tina kristine sagde ...

Sikke en hyggelig tur.. :0) men det er nu rart at du er tilbage på bloggen igen... Og jeg er sikker på at i vil komme til at nyde jeres have mindst lige så meget som jeg nyder min ;o)

Grith sagde ...

Hej Tina.

Ja, og tak - glæder mig også til at komme rundt til alle og læse om alt det jeg er gået glip af.

Knus Grith

Solveig sagde ...

Hold da op, en tur I har haft. Det har været godt til farmor.
Ja, det er den bedste tid på året i haven...se det hele starte.
Knus mor

Madame sagde ...

Sikke en spændende tur I har haft - skønt at læse om! Det må også have været dejligt, at du havde din farmor med.

Og nu venter alle de gode oplevelser i vores haver. Klem og ha' en dejlig dag, Grith!

Camilla sagde ...

Hej Grith,

ih - hvor lyder det bare som om I har haft en fantastisk tur. Jeg synes bare din farmor virker som den sejeste dame!

Jeg bliver bare så misundelig, når jeg læser om jeres tur, for i mine øjne er London den mest fantastiske by nogensinde

knus
Camilla

Tina Liel sagde ...

Sikke en helt fantastisk tur og alt det I har nået. Hvor må det være skønt at opleve det sammen med så skøn en farmor. Puh hvor man får lyst til en London tur nu. Knus♥

Grith sagde ...

Hej Mor,

ja, det var en dejlig tur og farmor klarede alt det gå'en rundt flot.

Jeg glæder mig så meget til at følge haven.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Madame,

Det har været sjovt at rejse med min farmor - og vi hyggede os - jeg er glad for at du har nydt at læse med.

Jeg har jo aldrig haft have så det er meget spændende.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Camilla,

Hun er rigtig sej - synes det er flot hun tager sådan en tur i en alder af næsten 80.

Og London er en helt fantastisk by, har været der mange gange og glæder mig allerede til jeg skal afsted igen.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Tina.

Hun er så hyggelig at være sammen med og hun klarede det flot og jeg sætter stor pris på at kunne opleve sådan en rejse med hende.

Det er ikke alle der oplever at rejse med en farmor når man selv er 29.

Og forstår godt du får lyst til en tur - jeg er allerede klar på at tage afsted igen.

Knus Grith

Marlene sagde ...

Hvor er jeg vild med den kageopsats.

Grith sagde ...

Hej Sysler.

Jeg faldt også pladask for den.

Den kommer til at se fin ud, ude i haven med lidt småkager og dejligt solskind.

Knus Grith

haveborde sagde ...

rart havebord!