fredag den 25. marts 2011

London dag 1 & 2

I gaar efter den saedvanlige tur paa jobcenteret om torsdagen, fik jeg kobt de sidste smaating til London turen, og saa korte Anders og ungerne mig til Kobenhavn i vores nye lille bil.

Der kommer billeder af bilen en anden dag, men jeg kan fortaelle at man godt kan have 3 born i autostole bag i en Peugeot 206.

Sagde farvel til mand og unger ved min farmor og saa begav min farmor og jeg os afsted mod Kastrup. Vi skulle flyve kl 21:45, saa vi havde god tid og fik ogsaa tid til at nyde en god kop kaffe i lufthavnen.

Flyveturen gik fantastisk, og nede paa jorden igen satte vi kursen ind mod London. Vi kunne tage toget en del af vejen. Men Tuben korer ikke hele natten saa resten af turen blev med Taxi.

Farmor i toget.

Godt fremme paa Hotel Wellington kom vi op paa vores vaerelse, det er et lille vaerelse men det er rigelig med plads til os. Vi skal jo kun sove der, og vi ville hellere bruge pengene i London end at bruge dem paa et hotel i London.

Vores lille fine vaerelse.

I Kastrup havde vi kobt en lille vin, da vi vidste vi ville ankomme sent og saa ville det vaere rart med et lille glas et eller andet - men den lille flaske vin passe godt sammen med vores lille vaerelse - og vi hyggede os der kl 2 lokal tid med at snakke om turen og dele den.

Den lille flaske.

Her til morgen var vejret saa flot at det blev unden jakker vi tog afsted. Det var saa skont. Vi gik til naermeste Tube st. og tog mod Westminster, Farmor vil gerne se Big Ben og jeg synes bestemt at Westminster Abby er et must i London. Og da de ligger i gaa-afstand fra hinanden tog vi dem paa en gang.

Big Ben

Jeg synes Big Ben ser saa flot ud efter morkets frembrud saa vi tager nok forbi igen en aften paa vej hjem fra noget - og saa fordi Petra sidder og laeser med derhjemme. Hun kan kende Big Ben fra Peter Pan og Klokkeblomst tegnefilmene - saa har lovet et billede af Big Ben om aftenen.

Efter Big Ben gik vi over til Westminster Abby, det er en helt imponerende kirke der blev paabegynt tilbage i omkring 1050 som et kloster - efterfolgende er der bygget til og om. Ligenu er de ved at saette dele af den i stand. Jeg synes det er imponerende at taenke paa at den snart er 1000 aar gammel!!! Altsaa dele af den. Bl.a er der en traedor som man mener er Englands aeldste.

Westminster Abby

Efter Westminster tog vi til Piccadelly Circus hvorfra vi gik ned mod China Town. Paa vejen fandt jeg et lille skilt - en kopi af de skilte der haenger ved Tube stationerne. Jeg taenker at det skal haenge paa doren ned til kaelderen.

Mit lille skilt.

Vi spiste i China town men vi fik nu traditionel Fish&Chips. Det smagte saa godt - det var rigtig fisk - ikke det der pap man faar hjemme i DK. Og Saa var der moste aerter med, det saa jeg flere steder og det smagte overraskende godt til Pomme Frits.

Farmor.

Fish&Chips

Efter frokosten gik vi lidt rundt, og fandt en lille gave til Petra - med den maa vente - da hun jo kigger med.

Vi fik kigget en masse spaendende gader og gaaet en masse paa Covent Garden, saa til eftermiddag satte vi os paa en fortovscafe og drak kaffe i solen. Hvor var det bare skont - man fik saa meget fornemmelse af sommer mens man sad der.

Bagefter satte vi kursen mod Liberty - det er en skon butik der har ligget der siden 1800 og noget og de saelger de skonneste ting. jeg kunne have kobt mig fattig.

Libertys skonne facade - Tutor efterligning.

Den butik er skon inde som ude og de ting de saelger - selv loftet i elevatoren var udsmykket.

Udsmykning.

Jeg fandt som sagt en masse ting, men det blev til lidt baand, stof til en kjole til toserne og saa noget papir. Lidt smaa stykker og saa noget meget store stykker.

Indkob fra Liberty.

Og de store stykker papir er saa fantastiske og glaeder mig til at lave noget med dem - skal bare lige finde paa noget - shhh ikke sige det til Anders da han mener jeg har for mange af de ting allerede nu.

Papir.

Vi spiste en lille sandwich til aften og nu er vi tilbage paa Hotellet - min farmor der er snart 80 aar er sgu sej - vi har vaeret i gang hele dagen og nu er hun ogsaa traet - hun ligger og hviler mens jeg skriver dette - og saa skal hun vist lidt tidligere i seng end mig - saa jeg kobte et blad paa vej hjem.

Det eneste jeg kunne finde var dog Martha Stewart Living - saa nu skal jeg se hvad det er for et blad.

Mit blad.

Nu vil jeg op og laese og skrive postkort til Petra da jeg har lovet hende at der kommer saadan et. Og saa er det godnat - vi har en masse vi skal naa igen i morgen.

10 kommentarer:

Anders Rasmussen sagde ...

hmm Mere papir til huset? er der ikke noget med, at man kan isolerer hulmuren med papir, hvis man ruller det til små kugler? For det er da efterhånden hvad vi bliver nødt til, at gøre med alt det papir. Rakel har i øvrigt været igang med at forberede noget papir til hulmursisolering.

Vi glæder os alle til du kommer hjem, og håber at du får en rigtig god tur indtil da =)

kh dem der hjemme

Anonym sagde ...

Lækker papir du har købt... meget flot! Sætter et forventningspres til anvendelsen ☺

Det ligner en super hyggelig tur... med rigtig god stemning ♥

Solveig sagde ...

Der er vist et eller andet med papir og brandfare...
Hvor er det skønt at læse om Jeres hygge-tur! Dejligt...

Fed ide til kælderdøren....

FruE sagde ...

Elsker simpelt hen London. Liberty er nem, at købe sig fattig i. Der er jo møg dyrt, men uhhh sikke mange skønne ting :-)

Nyder dine billeder og hvor må det være hygsomt, at rejse med sin farmor.

Madame sagde ...

Ha' en rigtig god ferie, Grith - det er dejligt at læse om dine oplevelser i London! Klem

Grith sagde ...

Hej skat.

Hmm... ikke lige til at isolere med. Hvad har Rakel haft gang i?

Vi har en dejlig tur - Glaeder mig til at fortaelle om det hele.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Maja,

Ja, jeg skal finde noget godt at bruge det til.

Det er en dejlig tur.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Mor,

Du faar det ikke, brandfare eller ej.

Ja, den er sjov ikke.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej FruE,

Ja London er SAA skon - og jeg maatte virkelig passe paa ikke at kobe for meget i Liberty.

Det er meget hygsomt - vi faar snakket en masse,

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Madame,

Mange tak, vi nyder det meget.

Knus Grith