søndag den 27. juni 2010

Hurtigere, hurtigere, hep, hep, hep...

I disse dage følelse det lidt som om der står nogen og råber det i baggrunden hele tiden - vi har dødtravlt. Sankt Hans blev traditionen tro holdt ude hos min Moster Tove som er ungernes MosterBedste. Det er altid super hyggeligt, med en masse rare mennekser og en masse god mad.

Min moster havde spurgt om ikke jeg ville stå for kagen og det var da en dejlig mulighed for at lave en sjov kage. Da det var til Sankt Hans var jeg ikke i tvivl om hvordan kagen skulle se ud og hvordan topfiguren skulle se ud.

Det skulle jo selvfølgelig være et Sankt Hans bål med en heks på toppen. Kagen er af Mud-cake da den ikke skulle være for stor men stadig være til 13 mennesker. Mud-Cake ligger bare meget tungere end andre typer kager. Fyldet er af Toms Skildpadde ganache og så jordbærmousse. Den er opsmurt med IMBC.
Kagen forfra.

Kagen fra siden.


Heksen forfra - og en nysgerrig Petra i baggrunden.

Heksen fra siden

Sankt Hans bålet er lavet af vaffelrør og "samlet" med ilden der er IR sprøjtet med en bladtylle. Heksen er lavet af Gum Paste og sidder på en pind der er stukket ned i midten af kagen.

Fredag var der sommerfest i Petra's børnehave. Alle børnene skulle vise cirkus og Petra glædede sig meget. Hun har i ugerne op til snakket meget om at hun skulle være med i Løbecykelbanden.

Bl.a. havde de øvet at de kun skulle bruge det ene ben til at løbe med. De havde alle i Løbecykelbanden et bånd om hovedet med fjer. Det var noget af det de havde lavet som forberedelse til cirkusshowet. Den var hun meget stolt af.
Petra på løbecyklen hvor hun kun bruger det ene ben.

En meget stolt Petra da hun er færdig med hendes opvisning.

Efter cirkusshowet blev der tændt for en masse grille og alle havde noget med at grille og man skulle alle have en ret med til fællesbordet. Sidste år var der nok omkring 20 forskellige pastasalater (faktisk var de nu ikke så forskellige) Så jeg blev enig med Petra om at vi skulle have en cirkus kage med.
Cirkuskagen forfra.

Og cirkuskagen bagfra (der er den nu ikke så interessant)

Det er den hurtigste kage jeg nogensinde har lavet, det hele blev lavet fredag formiddag og pyntet lige inden vi skulle ud af døren.

Den blev nu heller ikke så flot som den kunne have været blevet, men fyldet var ikke blevet ordentligt stift da jeg skulle til at smøre den op så den gav sig lidt.

Den er bygget op som en stakket kage. De to kager er helt ens, bortsetfra at den øverste er lavet som en halvkugle. Kagen er af sukkerbrødsbunde med fyld af chokoladecreme (lidt a la kagecreme) og tropefrugtsmousse, lavet på alle de rester af frosne frugter jeg lige havde i fryseren.

Fredag havde Anders også været forbi mægleren og hente vores nøgler - JUBII!! Nu er vi rigtigt husejere. Så da alle ungerne sov satte vi os ned og drak et glas kold champagne og kiggede på vores nøgler - lidt skulle det jo fejres!
Champagnen og nøglerne!

Lørdag formiddag gik turen først i Field's hvor vi skulle købe en gave til Petra's veninde og også en gave til Petra. Om eftermiddagen tog vi op til hendes veninde hvor der blev holdt 4 års fødselsdag med boller og kakao. De er nogle hyggelige mennesker og dem er vi nu lidt kede af vi skal flytte væk fra.

Det var en hyggelig dag der endte med at ungerne havde fundet noget de troede var sand så de var ved at bygge sandslotte - dog var det ikke sand, men aske fra en grill i nærheden. Så det var nogle meget sorte børn!

Jeg har lovet at lægge to opskrifter ud. Det er opskriften på min egen hjemmelavede chokoladekage og på Red Velvet Cake. Det er to rigtig lækre kager som jeg varmt kan anbefale.
Opskrift på Red Velvet Cake

Opskrift på Grith's chokoladekage

I morgen bliver Petra 4 år og hun skal holde en lille fødselsdag for 3 veninder om eftermiddagen og for lidt af familien om aftenen. Hun glæder sig som en gal og har ikke rigtig snakket om andet. Nu håber jeg hun får en rigtig hyggelig dag. Min mor kommer og hjælper med at lave noget sjovt mens hendes veninder er på besøg.

10 kommentarer:

Jule Mig sagde ...

Hvor er begge kager flotte - Din heks er vild sej !!!!

Og endnu engang tillykke med huset !!!

og tillykke med Petra !

Hyggehygge
Marianne

Signe sagde ...

Skøn heks og super brug af kagerør.
Anders fortalte at Petra havde sagt at Heksen ligner en i familien og det syntes jeg var smukt sagt.

Camilla sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Camilla sagde ...

Hej Grith,

tillykke med endelig at være husejere :o)

Sikke nogle fine kage, cirkusteltet er vildt fint, og heksekagen er TOTALT genial! Den er jeg meget imponeret over!

mvh
Camilla

Anonym sagde ...

Hej Grith.
Stort tillykke med huset. Det var da dejligt at få nøglerne i hænderne :-)) Jeg syntes at begge dine kager er flotte. Jeg er sikker på at cirkus kagen blev et kæmpe hit.

Reke sagde ...

Hej Grith,

Så fine de er, begge dine kager. Jeg er helt misundelig over den tålmodighed det må tage at lave dem.

Tillykke med nøglerne. Min mand og jeg venter netop på, at vi får en bekræftelse fra forsikringen, så vi også kan få nøglerne til vores nye hus.
Sådan noget huskøberi er altså så spændende! :)

Mange hilsner
Reke

Piskeriset sagde ...

Den lille heks er bare så sød :-)

Og tillykke med nøglerne - det er så skønt, og den næste tid bliver fantastisk (og meget travl, som du også skriver). Pøjpøj med det :-)

Signe sagde ...

Kære Grith
Jeg har tagget dig til en blogleg, som du kan lege med på hvis du har lyst og du en gang får tid igen.
Knus til dig

Grith sagde ...

Hej Piskeris.

Tak, hun var også meget sjov at lave. Vi har haft dødtravlt, men vi nyder det også i fulde drag.

Nu gælder de sidste ting og så noget internet igen.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Signe.

Tak, jeg vil gerne lege med, men jeg skal lige finde mulighed for noget internet der kan klare det.

Min mobil brænder nok sammen ;o)

Knus Grith