lørdag den 6. august 2011

Kreaweekend med jordbær fragilité og mini ferie i Århus

Puha - der kommer endnu engang en laaaang smøre - det er ikke godt når man samler sammen til at skrive - men tiden er presset - desværre.

Nåh, men vi starter tilbage i sidste weekend - hvor der endnu engang var krea-weekend hos min mor sammen med min moster. Vi mødtes lørdag morgen til morgenmad og så gik dagen ellers igang med alle mulige forskellige små projekter.

Min mor har været ved cykelhandleren og hente en masse cykelslanger og dem gik vi så igang med at klippe i små stykker. Der skulle laves en masse forskellige ting.

Min mor laver armbånd.


Min moster filter


Jeg fletter kaffeposer.


Jeg er igang med en kæmpe taske af BKI kaffeposer og der bliver lidt rester som jeg kan lave hårbøjler af. Der ender nok med at blive en hel del kaffe hårbøjler, men de er også noget vi bruger meget herhjemme - vi er jo alligevel nogle piger!

Fordelingen er ligesom langsomt kommet af sig selv, at min mor lægger lejlighed til og sørger for drikkevare og morgenmad, min moster har forkosten med og jeg sørger for kage der kan holde til begge dage - fin lille ordning - så har jeg mulighed for at prøve nogle forskellige fristende opskrifter af på dem.

Denne gang blev det
en jordbær fragilité - mums!!!

Kagen

Opskriften


Det er en dessert/kage man helt sikkert godt kan lave en enkelt dag i forvejen - selv om den ikke er besværlig på nogen måde - men en bliver dejligt smasket af at stå på køl!

Denne gang fik vi dog rigtigt smovset - min moster havde været i Barcelona og været en tur på chokolade museet og havde købe chokoladeknapper med hjem specielt til denne anledning!

Chokoladeknapperne - af en smule anderledes udformning og størrelse end dem vi bruger til jul!

Jeg havde en til flere forskellig flette projekter med, jeg mangler materiale til at kunne gøre dem færdig, så når det ene løber tør for materiale, så kan jeg starte på det næste.

Jeg er også igang med en lille taske af folie af Quality Street chokolader - det tager tid at få samlet dem - det er ikke en chokolade man køber for bare at sluge dem.

Mit Quality Street projekt.

Min svigermors nabo havde holdt noget fest og havde i den anledning samlet folie til mig, en hel bunke, så der er en del at gå igang med nu!

Min mor fik lavet en hel del armbånd af cykelslange - to styk der er flettet og et par stykker der ligner manchetter.

Det ene fik jeg og det andet fik hun selv.

Min mor eget armbånd havde sølvskrift på slangen hvilket endte med at se rigtig godt ud når det blev flettet, og så satte hun et lille kranie på - det blev temmelig fedt det armbånd.

Min mors armbånd

Mit armbånd


Min moster fik også flettet et armbånd - men med en noget mindre cykelslange.

Min mosters armbånd med noget mindre tern.

Min moster fik filtet en lille blomst, som skal sidde på en taske der er flettet af genbrugsmateriale - den kommer til at se rigtig flot ud på en taske - hun har flettet en taske kun i sølv, og den bliver lidt bar at se på.

Den lille filtblomst.

Som sagt fik min mor også lavet nogle manchette armbånd de er dog lavet af traktorslange og der blev lavet nogle forskellige knapper der kunne bruges til - alt afhængigt af hvilken anledning man skal til eller hvordan ens tøj ser ud.

Manchetten.


Den ene sæt knapper

Det andet sæt knapper


Ellers blev der flettet en masse i weekenden - min moster er igang med en masse frostgrønt poser som til blive til en hel række tasker.

De flettede bånd.

Min moster fik også lavet nogle sjove krammerhuse af meget bred cykelslange - de var nu også ret fede.

Krammerhusene

Om søndagen tog jeg hjem og fik pakket bilen om - for mandag morgen skulle turen gå til Århus over og besøge min søster, hende mand og deres lille pige.

Deres lille er kun 8 måneder og leger ikke rigtigt med legetøj endnu, og slet ikke over hele stuen som mine unger gør - og efter en køretur på 2½ time var der krudt i mine unger - så der gik 10 min til stuen så sådan ud.

Søs' stue

Får jo nærmest lyst til at kalde overskriften for: Vi kom, Vi så, Vi sejrede!

Nåh, men mandagen blev brugt på hygge og ungerne legede og snakkede og kiggede meget på deres lille kusine. Og hygget i sofaen om morgene med et tæppe.

Petra ser tegnefilm om morgen.

Tirsdag gik turen med i Århus by, får at kigge på butikker og Petra skulle have en STOR is. Hun havde hjulpet Anders med at rydde op i stuen og så havde han lovet hende en kæmpe is, og hun måtte helt selv bestemme hvordan den skulle være - hvilket jo var nemt for ham - han var ikke med til Århus - så jeg fik de sukkerhøje unger.

Petra valgte heldigvis ikke den største is man kunne få, men den var så rigelig stor.

Hun fik taget et billede og sendt pr. mms til hende far.

Petra og hendes is.

De to små fik også en lille is - det kan man jo ikke komme udenom når den store får en is, men de fik kun en lille bitte en - så små at jeg kun gav 5 kr pr is.

Rakel med hendes is.

Aksel med hans is.


Petra havde 400 kr med fra sinde lommepenge hun har gemt - hun får kun 20 kr om ugen så hun har gemt sammen i noget tid - hun ønskede sig en cd med Rasmus Seebach - hun går rundt hele tiden og synger: klokken var lidt i 5, vi siger uhh uhh - vi tog en taxa hjem, vi siger uhh uhh - hun kan så ikke mere af den.

Derud over købte hun 3 kjoler i H&M for de sidste penge. En meget fornuftig lille pige jeg har.

Sidst på eftermiddagen var de to små så trætte at de slet ikke kunne mere og faldt i søvn i klapvognene - man skal huske at kigge på dem når de sover - så ligner de engle - og nu er det foreviget.

Rakel sover

Aksel sover


Min svoger lavede pizza på grillen og mens de blev fremstillet var vi en tur på legepladsen så ungerne kunne brænde det sidste krudt af.

På legepladsen.

Onsdag gik turen hjem og det var tre meget trætte unger der sov hele vejen, så der var stille i bilen. Nu holder vi ferieweekend med Anders - han har ingen ferie - det har vi ikke rigtigt råd til, for jeg har ikke fået min første rigtige løn endnu. Så han holder ferie til næste sommer - det bliver så dejligt.

8 kommentarer:

Tanker skal der til sagde ...

Sikke fine ting I har fået lavet.

Er spændt på at se hvordan de der tasker kommer til at se ud færdige.

Dine unger er godt nok blevet store, og fine i hårret...

Hyggehygge
Marianne

Piskeriset sagde ...

Sikke I har været kreative! Jeg grinede, da jeg nåede til chokoladeknapperne, for det er ganske gode efterligninger, så jeg undrede mig først over, hvorfor du skrev om chokolade :-D

KageMor sagde ...

Hvor har I alle fået hygget og lavet en masse fine ting. Er vilde med de flettede armbånd :o)
Er meget imponeret over, at din datter kan spare så meget op, mine drenge er på udkig efter legetøj, så snart de kan lugte lommepengene ;o)

Grith sagde ...

Hej Marianne.

Mange tak - jeg glæder mig også til taskerne er færdige - der er desværre bare langt mellem materiale - selv om jeg har et par venner til at samle ind til mig.

Og ungerne er blevet alt for store - jeg havde jo tre små babyer igår - nu kan de alle sammen snakke.

Det går for hurtigt.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Piskeris.

Ja, der bliver produceret nogle ting på de der weekender.

Chokoladeknapperne så også ægte ud i virkeligheden - Lignede de der kæmpe knapper der var meget populære på jakker engang for 10 år + siden.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej KageMor.

De flettede armbånd er faktisk også ganske rare at gå med.

Petra er en lille gnier - hun kan også godt lide når vi tæller hendes penge fra sparegrisen.

Hun plejer at sige hvad hun gerne vil have og så fortæller vi hende hvor mange uger hun skal samle sammen i.

Knus Grith

KageMor sagde ...

Det er ret cool af en, som ikke er ældre :o)

Anonym sagde ...

Ser godt ud. :)

Vil dog lige advare mod brugen af cykelslanger til smykker og lignende, da gummiet indeholder farlige og kræftfremkaldende stoffer.

/Bente