mandag den 28. september 2009

Barnedåb x 2 ! !

Internettet valgt at stræke igår aftes da jeg sad og skrev mit indlæg. Så har lige måtte starte helt forfra.

Weekenden har været travl men alt er gået stort set efter planen. Lørdag tog Petra til sangleg med mormor så kunne vi også få lidt mere arbejdsro til de sidste forberedelser til barnedåben. Vi fik skåret Mud-cakes til bunde, der bliver jo en del til overs da sådan en kage altid hæver mest på midten - det har jeg ikke lige fundet en løsning på. Og nej hvor smagte den bare godt.


Mud-cake bliver skåret i bunde.

Morgenen gik med at lave fyld til begge kager. Den nederste kage fik Mud-cake bunde med fyld af chokolade ganache og hvid chokolade mousse med lime - det var min egen opfindelse og det smagte helt fantastisk.


Opskrift på hvid chokolademousse med Lime.

Den øverste kage fik Mud-cake bunde med fyld af chokolade ganache og hindbærmousse. Og det smagte også utroligt dejligt.


Hindbærmousse ser så flot ud - det er en flot farve, og Petra mente at det var prinsessefyld.


Opskrift på hindbærmousse.

Efter fyldet havde stået i køleskabet i et par timer begyndte jeg at lægge det imellem bundene. Det gik meget nemt og begge kager kom i køleskabet efter 30 min. Så det gik jo stærkt.


Sikke flot - synes jeg selv!


Anders synes at vi skulle putte mindre fyld i kagerne, så kan kunne få noget at gnaske i til kageresterne - det var nu rigeligt til lidt guf.

Jeg var noget nervøs da jeg skulle vende kagerne ud på fade efter 6 ½ time i køleskabet. Det gik godt, men det er jo den største kage jeg nogenside har arbejdet med.


Synes det blev en fint resultat - nu klar til smørcreme.

Det sidste jeg lavede på kagen om lørdagen var at beklæde den med fondant og stikke pinde i den til at bære vægten af den øverste kage.

Efter aftensmaden kom Petra i bad og fik kørler i da hun gerne ville have krøller til barnedåben. Jeg var noget bekymret for om hun kunne sove med alt det i håret - men det gik fint.


Petra med håret i kørler.

Det blev også lavet frikadeller og skåret salat om aftenen - kl 00:30 var jeg så træt at jeg ikke kunne stå op mere og vi lukkede og slukkede.

Søndag morgen stod vi op og alt gik meget stærkt - der blev pakket mad, børn, barnevogn, kage, salat. Vivian og Steen som Anders har kendt siden han var lille, kom om morgenen og hentede en ene kage - jeg kunne ikke sidde med dem begge to.

Vi kom og i kirken og gudstjenesten gik i gang. Begge unger var helt stille og Aksel sov gennem selv dåben, hvorimod Rakel ikke kunne lide at få vand i håret. Jeg lægger billeder af ungerne i dåbskjolerne ind senere, jeg fik jo ikke selv taget nogen i kirken så jeg må vente til der er nogen der sender dem til mig.

Efter dåben kørte vi ned til forsamlingshuset hvor vi hurtigt fik lavet det sidste salat og varmet det mad der nu skulle varmes. Vi fik en stor hjælp fra min svorger og min kammerat Christian som gik til hånde i køkkenet.

Jeg fik pyntet det sidste på kage og fik sat blomster og baby'er på.

Da alle gæsterne var kommet, satte vi maden frem, det var tag-selv så den del var jo dejlig nem. Menuen var på frikadeller, græske frikadeller, kartofelsalat med peberrod, grøn salat, rød salat med chili og vandmelon - en dejlig kombination, gul pastasalat, hjemmelavede pizzaer med forskelligt fyld.


Alle vores gæster, en stor forsamling af venner og familie.


Petra i hendes fine kjole og nogle af de andre børn der var med til festen.

Da vi havde spist gik vi igang med at pakke gaver op, de børn der var med fik lov at hjælpe - de synes det er noget sjovere end jeg gør.


Alle børnene der pakker gaver op.

Vi fik kigget på alle de flotte gaver og der var mange meget flotte gaver til begge de to små, og Petra fik også et par flotte gaver, bl.a. et dukkehus som min farmor havde lavet til hende.
Efter alle gaverne blev pakket ud og jeg fik skrevet ned hvem der havde givet hvad, satte vi kagen på bordet.

Kagen blev beundret længe - og også af mig - jeg turde næsten ikke gå igang med at skære i den. Både udseende og smagen fik stor ros.


Kagen med alt pynten på.


Kagen fra en anden vinkel


Kagen lidt tættere på.


Roserne og Kalla liljer på toppen af kagen.


Pynten på toppen af kagen.


Køkken hjælpen til noget af opvasken efter vi havde spist.

Efter alle gæsterne var taget hjem begyndte vi at rydde op og vaske op og gøre det rent vi nu skulle - vi fik hjælp af min kammerat Christian som blev der til det sidste. Mine forældre tog alle 3 unger med hjem til min far for at passe dem mens vi gjorde rent. Det passede ikke helt de to små - de skreg i 2 ½ stive timer. Min far ringede efter 2 timer til Anders for at høre hvor langt vi nu var.

Anders synes det lød som om alle ungerne og morfar sad og græd. Så vi fik kæmpet os færdig og kom afsted og vi kom hjem kl 23:00 og var alle sammen meget trætte.

Aftenen sluttede med at indlægget her ikke kunne komme ud da internettet ikke ville virke.

I dag har også været en lang dag - hele dagen er gået med at rydde op og gøre rent. Det har været lidt forsømt i de sidste uger. Petra's værelse blev også ryddet op. Med hård hånd - 2 sorte sække fyldt med legetøj som hun ikke gider. Så det ryger ud.

Godnat for denne gang... Håber alle har haft en lige så god weekend som jeg har haft.

3 kommentarer:

Mrs Cakeaholic sagde ...

Super, super smuk kage, virkelig flot og lyder mega lækker....
Dine blomster er yndige, dine små dåbs figure er henrivende og dit valg af farver er også sødt...
De billeder har været værd at vente på :-) Jeg ser allerede frem til at se din næste kage ;-)
Og meget hyggelig beskrivelse af en skøn dag...Tak for den :-)

Grith sagde ...

Tak skal du have. Jeg glæder mig til jeg igen får muligheden for at lave kager af den størrelse, det er nu vældigt sjovt.

Jeg skal lave en lille kage i aften - en lidt lettere opgave.

Mrs Cakeaholic sagde ...

Spændende...lad se ;-)