mandag den 15. februar 2010

Fastelavnsfest

Weekenden er gået med at rydde op og gøre rent - hele lørdagen gik med det - så vi kom helt i bund med alt. Lørdag aften satte jeg mig med Petra's kostume, så det kunne blive helt færdigt til vi skulle til fastelavns fest søndag.

Petra havde valgt at hun ville være Klokkeblomst - men det skulle være som i den nye film hun har fået - og der har Klokkeblomst noget mere tøj på da hun skal på en rejse. Hvilket jo passer mig fint nu hvor fastelavn altid er lidt i den kolde ende.
Klokkeblomst fra den nye film.

Petra's kostume består af strømpebukser og bluse der er farvet med tekstil maling - det skulle have noget mønster så det ligner lidt blade.

Så har hun en lille grøn kjole på der er lavet af grøn jersey og så klippet til.

Om maven har hun et flettet bånd der skulle være et bælte lavet af græs.

Hatten og kappen er lavet af noget tykt grøn stof der er klippet til som et stort blad og så er der malet med noget maling der hæver op når man stryger det. Det skulle gerne lige et blad.

Pludselig kommer Petra og siger at hun også skal have en fjer i hatten og en fjer havde jeg ikke så den er lavet af en rød pipereser og tyld.

Støvlerne er lavet af brun jersey og bundet op med mørkebrun hessian bånd, og så lavede jeg to ponponer at sætte på.

Vingerne er lavet af ståltråd og tyld og de er syet fast på den grønne bluse.

I filmen har Klokkeblomst en lille ildflue der hedder Blus som ven - Petra kom og spurgte om hendes bamsehund ikke kunne blive Blus - så vi syede også kostume til bamsen.
Petra i hendes kostume.

Og fra en lidt anden vinkel.

Og vingerne.

Søndag tog vi med min veninde og hendes to store dreng i kirke. (de er nu ikke så store - men det er de to største af hendes 4 drenge.) Kirken havde lavet børne gudstjenste kl 14 med tøndeslagning og kaffehygge. Der var godt nok mange mennesker.
Inde i kirken.

Det startede inde i kirken med en kort gudstjeneste. Den handlede om historien om Josva der vælter murene til en by - ved at gå rundt om byen og blæse i basuner. Alle ungerne i kirken kom op og gik rundt om en mur af papkasser.

De skulle gå 6 gange rundt om muren i stilhed - og 7. gang skulle de larme så meget de kunne. De fik alle en af de der nytårs truthorn.
Børnene der går i stilhed.

Petra og muren.

50 + børn der blæser i de der horn kan virkelig larme inde i en kirke. Hold op en larm.

Børnene var gode til at gøre hvad Præsten sagde og da de fik at vide at de godt måtte vælte muren blev der ikke sparet på energien.
Så blev muren væltet.

Petra og hende truthorn.

Efter ungerne havde væltet muren, blev der sunget en lille sang og så skulle alle ud og slå katten af tønden.

Der var to tønder - en til de store børn og en til de små. Det havde vi ikke lige opfattet så vi stod i kø til den store tønde. Efter vores unger havde slået til tønden, så vi den lille tønde så vi måtte ud og løbe lidt for at komme om til den kø.
Petra slår til en store tønde.

Så går den vilde skattejagt om til den lille tønde.

Petra står i kø.

Hun var sød at stå helt stille i køen selv om det tog lang tid og det var koldt. Da der blev slået hul på den lille tønde var der ikke slik nok til alle ungerne. Og Petra er ikke så god til at mase til så hun stod pænt og ventede til hun kunne komme til - men der var der ikke mere tilbage.

Så da vi kom ned i kirkens kælder for at få kaffe blev alle de børn der ikke fik en pose slik skrevet op for så ville kirken sende en pose med posten - der var ingen der skulle snydes. Det synes jeg var meget flot.

Nede i kirkens kælder var der stillet op til kaffe og fastelavnsboller. Det var hyggeligt men meget larmende. Man kunne næsten ikke høre hvad dem der sad ved siden af sagde.

Der var underholdning til ungerne i form af en tryllekunstner - og han kunne virkelig fange alle ungerne. Petra gik alene op og så på ham og stod helt stille og betaget.
Petra kigger på trylleri.

Efter vi var færdige i kirken - kørte vi op til min veninde og fik fastelavnsboller og en kop kaffe, mens ungerne legede.

Petra og jeg spiste aftensmad oppe hos dem - Anders blev hjemme med de to små da Rakel havde lidt feber - så de skulle nok bare blive hjemme i sengen og slappe af.

Den stakkels far var helt slidt da Petra og jeg kom hjem - de små havde vist været lidt hårde ved deres far.

Men det var en rigtig god dag. Som Petra og jeg nød lige meget men på hver vores måde. Dejligt med en datter der bliver så begejstret for de ting man laver til hende.

10 kommentarer:

Line sagde ...

Hvor er hun sød.

Grith sagde ...

Hej Futte.

Ja er hun ikke - synes det blev et fint kostume. Hun var i hvert tilfælde meget glad

Knus Grith

Signe sagde ...

Hun er så flot - det kan sikkert også give mange timers god leg. Og du er altså dygtig.

Grith sagde ...

Hej Signe.

1000 tak - jeg har nok hygget mig med det kostume i lige så mange timer som hun kan hygge sig med at lege med det.

Desværre er der ikke så mange voksne der har set den nye Klokkeblomst film så hun er blevet spurgt mange gange om hvad hun var - det gjorde hende lidt ked af den igår.

Håber det er bedre i børnehaven.

Knus Grith

Jule Mig sagde ...

Hvor er hun FINNNNNNNNN !

Rigtig godt lavet.

Hyggehygge
Marianne

Grith sagde ...

Hej Marianne.

TAAAK!!!

Jeg synes også at det blev godt - glæder mig så meget til hun kommer hjem og fortæller om sin dag.

Knus Grith

Jule Mig sagde ...

Kan jeg godt forstå - Nyd det !

Ingen af mine unger gad fastelavn i år, så... ingen at lave tøj til, eller klæde ud... ØV !

Grith sagde ...

Hej igen Marianne.

Jeg tror næsten jeg ville kunne komme til at tvinge dem til at hoppe i noget fastelavnstøj - Nok fordi jeg hygger mig så meget med det.

Men mon ikke det alligevel er ungerne der selv bestemmer det. ;o)

Knus Grith

Piskeriset sagde ...

Hvor er hun knuselskelig i sit fine kostume :-)

Grith sagde ...

Hej Piskeris.

Tak - det var meget sødt sagt.

Knus Grith