søndag den 30. maj 2010

En helt filtret weekend.

Det har bare været så hyggelig en weekend. Min mor havde inviteret min moster, en veninde og mig til filteweekend i denne weekend. Så der var blevet købt stort ind til at skulle lave en masse ting.

Vi startede lørdag morgen hvor vi mødtes hos min mor til morgenmad.

Min mor gik straks igang med at lave et par hjemmesko - min mormor plejede at lave strikkede hjemmesko til hele familien, men hun lever ikke mere så nu må min mor selv igang med at lave dejlig varme hjemmesko - de bliver brugt sommer og vinter.

Det startede med at ligne noget en elefant skulle sove i - men efter lidt tid tog de da form og blev sat til tørre.
Min mor filter hjemmesko.

Min moster gik i gang med at lave en lampeskærm til hendes hyggeværelse. Hun startede med en flot lilla farve og så nålede hun efterfølgende blomster på, inden det hele kom i kogende vand.
Min moster nåler sin lampeskærm.

Min mors veninde Helle startede på at lave et lille vægtæppe i nogle flotte lyse farver - senere kom der blå farver på også, men det nåede jeg ikke at få et billede af.
Helles tæppe.

Jeg har lovet Petra et helt specielt værelse når vi får vores hus, og hun skal på værelset have en lille krog til når hun sidder og læser bøger eller skal have læst højt.

Jeg havde tænkt at det skulle være en lidt speciel lampe der skulle stå i den krog og jeg havde en idé om at den skal ligne en kæmpe blomst.

Jeg ringede hjem til hende om morgenen og spurgte hvad farve den skulle have selv om jeg nu nok regnede med hun ville sige lyserød kan hun ind i mellem tage fusen på én og vælge en farve man slet ikke havde regnet med - men det blev nu alligevel lyserød.

Så jeg gik igang med at nåle uld fast til en lampeskærm. Det tager en rum tid skal jeg hilse sige... og så lavede jeg grønne blade der skal sidde rundt om som på en blomst.
Blomsterlampen i produktion.

Min moster og jeg nåede ikke ret meget andet en at nåle vores lampeskærme i løbet af lørdagen. Men hyggeligt er det nu - man skal bare ikke prikke sig i fingrene med de nåle - Av for fa.....!
Min mosters lampeskærm.

Min moster havde også sørget for noget frokost til os. Hun havde lavet det hjemmefra så det skulle kun lige anrettes.
Frokosten.

Det var så super lækkert - min moster laver de lækreste ting - Anders glæder sig også voldsomt hvergang vi skal på besøg derude.

Jeg havde sørget for en kage til kaffen - det blev en strikkekage - jeg havde ikke lige nogen idé om hvordan man skulle lave filt på en kage så det måtte blive til et strikketøj - jeg havde desværre ikke så meget tid til at pynte kagen som jeg gerne ville have haft, men der er bare mange andre ting at bruge tid på i disse dage.
Strikkekagen.

Garnnøglen.

Strikketøjet.

Kagen er med Mud-cake bunde, mousse og ganachefyld. Der er romkugle inden i garnnøglen, jeg ville rigtigt gerne havde lavet nogle flere så jeg kunne fulde kurven, men den ene lille garnnøgle tog over en time at lave, og så var der bare ikke tid til mere sukkersjov.

Men den smagte nu fantastisk godt.

Kl. 17 ca. smuttede min moster og Helle hjem, men min mor havde lidt svært ved at få mig smidt ud... Så vi sat og arbejdede videre til kl 21:30. Men jeg fik putte de sidste farver på min lampeskærm så den var klar til vand søndag morgen.
Blomsterlampen inden den bliver filtet i vand.

Min lampeskærm fra en lidt anden vinkel.

Min mor lavede en taske til Petra som det sidste lørdag aften - den skulle også i vand søndag morgen.

Søndag fik min moster lavet hendes lilla lampeskærm færdig og den blev superflot - desværre nåede jeg ikke at tage et billede af den inden hun smuttede hjem. Jeg må tage et billede af den en anden dag og lægge ind.

Da hun var færdig med den lilla lampeskærn gik hun igang med en stor grøn lampeskærm.
Her er det min mor der hjælper lidt med at nåle den.

Men da den kom i vand gik det lidt galt og min moster tog livet af den, da det ikke gik så godt med at redde den.

Jeg blev færdig med min lampe til Petra og den står nu til tørre hos min mor, så kan det stå der til vi flytter - her vil den bare være i vejen - det kniber i forvejen med plads uden jeg slæber endnu flere ting hjem.
Min næsten færdige lampe.

Min mor gik i gang med at male latex under hendes hjemmesko, så de ikke ville være så glatte - latex lugter så voldsomt at herretoilet, om den var latexen eller hvad det nu var fik vi grinet så voldsomt meget i løbet af weekende at jeg allerede glæder mig til næste gang vi skal filte.

Min mor sluttede søndagen af med at nåle en hat, den glæder jeg mig nu meget til at se. Tror den kan blive rigtig sød.
Mor's hat.

Søndag blev Helle færdig med det første vægtæppe og fik startet på det nyt i nogle helt andre type farver, med meget mere pang på.

Det skulle vist bruges over en hjemmebar - derfor teksten ÅNDBAR.
Helles andet tæppe.

Mor fik tasken til Petra færdig, den tror jeg hun bliver glad for - hun elsker at have en taske at samle småting i. Så bliver sådan en taske hurtigt til hende lille skattekammer.
Tasken til Petra.

Mor fik malet og tørret hende hjemmesko et par gange, men de skal nu nok have et par gange til før de er helt klar til brug.
Mor's hjemmesko.

De havde en temmelig fodformet facon, men jeg ved de er super rare at have på, da jeg engang har lavet et par hvide til mig selv - det skal så siges at hvide hjemmesko måske ikke var mit smarteste træk nogensinde, de er ikke hvide så længe!!!

Jeg sluttede søndagen med at finde uld til et tørklæde eller noget ligende og så nålede jeg en lampeskærm med hvid uld, den skal have noget pynt på senere - men jeg har ikke lige besluttet hvad det skal være endnu.
Min lille hvide lampeskærm.

Jeg har haft en super dejlig weekend og Anders har passet ungerne og hygget sig hos sin far. Det er så rart at kunne tage en hel weekend ud af kalenderen til bare at lave hobbyting. Ihhh hvor kunne jeg godt gøre det noget mere.

Jeg kan næsten ikke vente til at vi skal mødes igen, selv om det nu nok bliver sidst på sommeren. Jeg må bare lave mine ting færdig inden vi ses igen. Hvis sommeren ikke bliver bedre kommer jeg jo til at have brug for mit tørklæde.

10 kommentarer:

Signe sagde ...

Kære Grith
Så fine filtting - Og en sød blomsterlampe. Og kagen er da også fin.
Signe

Konsinski sagde ...

Sikke nogle flotte ting i fik filtet jer til :)
Jeg er meget fascineret af dine kager, de ser vildt lækre ud!

/Lisbeth

Jule Mig sagde ...

Hvor er din strikke kage bare fin !!!

Det der filting halløj har jeg selt ikke fundet ud af... Jeg fatter hat af det - Men det er da nogle fine ting i har fået lavet.

Hyggehygge
Marianne

Grith sagde ...

Hej Signe.

Tak skal du have. Kagen vagte også begejstring. Den passede godt til dagen.

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Konsinski.

Mange tak - det er nu en sjov hobby.

De er også vildt lækre - desværre kan man ikke klare at spise mere end et stykke, hvilket måske også er meget godt i forhold til vægten.

Knus Grith

Piskeriset sagde ...

Det er så hyggeligt at filte, og det er nogle imponerende fine ting, I har nået at lave! Og den strikkekage er ganske fin! Hvis du skal lave noget med filt en anden gang på en kage, kan du måske bruge candyfloss?

Grith sagde ...

Hej Mariannne.

Takker.

Jeg fattede heller ikke så meget af det første gang.

Jeg synes nu bedst om de sarte farve til ting man skal have på - synes der kan være nogle temmelig skræppe farver ind imellem

Knus Grith

Grith sagde ...

Hej Piskeris.

Mange tak - det er nemlig smadder hyggeligt at filte - vi fik snakket en masse og grinet.

Din idé med Candy floss er da super god - det må jeg huske til en anden gang.

Knus Grith

Mette Lykke sagde ...

Sikke en viduderlig weekend i har haft..
Og smukke ting er der kommet ud af det..Nu skal man jo ikke være misundelig, men det er lidt svært.
Stort smil fra Ærø.

Grith sagde ...

Hej Mette.

Mange tak - du skal da være velkommen til at være med! Det er altid hyggelig!

Og vi havde nemlig en super hyggelig weekend. Glæder mig allerede til næste filteweekend.