søndag den 13. december 2009

Julehygge.

Jeg har været i fuld gang i dag - der er en del der har skulle indhentes fra den uge jeg har ligget syg. Så den har stået på indkøb, oprydning, tøjsammenlægning, lidt rengøring, madlavning og dagens højdepunkt var at pynte juletræ med Petra.

I går lavede jeg fyldte chokolader og jeg var noget spændt da de skulle ud af formen. Jeg var ikke helt sikker på de kunne komme ud. Men det gik helt smertefrit. De faldt faktisk bare ud. Jeg må sige, at jeg var noget imponeret over hvor flot overfladen på dem er. De skinner! Det har jeg aldrig set hjemmelavet ckokolader gøre før.
Fylde chokolader.

Hjerterne tæt på.

Jeg havde købt ny julepynt til juletræet - det gamle jeg havde var ikke pænt og der er efterhånden ikke to ens julekugler tilbage. Så i dag købte jeg ny julepynt til det juletræ som Anders var så sød at købe til mig i fredags. Det er bare et lille træ da lejligheden ikke ligefrem kan bære et stort træ.

Da jeg kom hjem hjalp Petra med at tømme poserne. Hun blev vildt begejstret for hver eneste lille ting jeg tog op af poserne. Nej hvor bliver man glad og varm inden i når ens lille, store pige kan sige wauw og kigge på tingene med store øjne, som om det er det bedste i verden man har taget med hjem.

Vi pyntede juletræet og Petra sadte som det sidste stjernen på. Det var vist et meget stort øjeblik for den lille pige - for hun skulle straks vise det til Anders. Der kom også det der sølv glimmer metal stads på - husker det som noget der kun blev brugt da jeg var barn.
Petra og hendes juletræ.

Det har alt i alt været en dejlig dag.

8 kommentarer:

Tina kristine sagde ...

iiihh hvor er det fint pyntet det juletræ.. :0)Og de hjertelader du har lavet er bare super fint... de ser super fristende ud, godt jeg ikke har nogle søde sager i huset, for ellers havde jeg været i gang nu hi hi

Grith sagde ...

Hej Tina.

Jeg har nu også svært ved at holde manden fra dem - de smager nu også rigtigt godt.

Knus Grith

Signe sagde ...

Kære Grith
De er superflotte.
Du har ramt perfekt temperering af chokolade - det er vel forklaringen.
Signe

Grith sagde ...

Hej Signe.

Mange tak - Men jeg tror nu nærmere det bare var en god chokolade - jeg havde det bare i vandbad uden nogen måde at kunne holde øje med temperaturen.

Skal forsøge mig igen i morgen - så må vi se om jeg er lige så heldig.

Knus Grith

Mrs Cakeaholic sagde ...

Hej Grith..Sikke nogle perfekte chokolade hjerter du der har lavet, men hvordan får du dem røde????? Og sikke sødt dit juletræ ser ud og ikke mindst den søde lille Petra som glad sidder ved siden af:-)
Knus Irene

Grith sagde ...

Hej Irene.

Mange tak - hun var også så stolt over sit juletræ.

Jeg synes også hjerterne blev helt fine. Man kan købe farvet chokolade. Det er jo ikke til at farve chokolade selv - det er aldrig lykkedes mig.

Specialkøbmanden har det farvede chokolade. Det smager rigtigt fint. Og så kan man få det i ret mange farver og smag. Noget med mint og peanutbutter osv.

Knus Grith

MissMuffin sagde ...

Uhm, de chokolader ser lækre ud:)
Sikke Petra fester, det ser bar super hyggeligt ud:) Skal i holde jul hjemme?

Grith sagde ...

Hej MissMuffin.

Tak skal du have - hun hyggede sig også fantastisk.

Efter vi fik børn har vi skiftevis holdt jul hos min far med min familie og Anders mor og hans familie.

I år skal vi holde jul hos min far. Vi håber på at vi kan holden julen når vi engang får et hus. Men det må vi se på til den tid.

Knus Grith