mandag den 2. november 2009

Hmm... hvad er jeg vær?

Anders er i dag startet på sit nye arbejde. Han har haft en rigtig god dag og en god start på jobbet. Af en eller anden årsag fik han nævnt at jeg lavede kager og fik vist dem min blog. Den ene af hans kollegaer har fødselsdag onsdag og hun ville gerne købe en kage.
Billedet er lånt hos: http://www.cmoe.com/blog/ask-cmoe-a-question

Det er første gang jeg bliver bedt om at lave en kage til nogle andre. De kager jeg ellers har lavet har været til noget jeg skulle. Nu er kagen bagt, så den skal lægges sammen med fyld i morgen. Jeg har lige sidde og regnet ud præcist hvad kagen koster.

Men hvad med mig? Hvad skal jeg have for at lave en kage. Jeg har aldrig overvejet det før. Jeg ville jo egentlig gerne tjene lidt, så kunne jeg købe nogle flere gode kage ting. Mit udstyr er jo ret begrænset. Det er faktisk lidt af et hovedbrud. Så det er blevet til at jeg bare skal have det kagen koster at producere - er jo ikke uddannet noget indenfor kager og mad.

Dagen herhjemme alene er gået rigtigt godt - var ude og gå i formiddags - i regnvejr (ØV) Ellers har jeg arbejdet på min mors julegave og leget med ungerne. Rakel kan rulle begge veje nu, og når hun ligger på maven skubber hun sig bagud med armene. Det resultere i en meget hidsig unge - hun kommer længere og længere væk fra det hun vil lege med. Aksel flytter ikke meget på sig endnu, men det begynder så småt at ligne noget.

Har ikke lige tidligere overvejet hvor meget uro der bliver når de begge kravler rundt, uha det bliver ikke nemt at holde styr på to der kravler i hver deres retning.

Alt i alt en rigtig god første dag alene hjemme på barsel.

6 kommentarer:

Signe sagde ...

Jeg har også været der, hvor det at sætte pris på er svært. Det er nemt nok at regne ud hvad kagen koster (ingredienser, ovn mv.). Men så er der jo det med at dække slid på kagelegetøj. Og din tid.

Jeg tror det er nemmere at være håndværker, så kan man bare sige - jeg tager 200 kr i timen - og det er helt OK. Og så er det forresten fuldt acceptabelt at tage penge fra sine venner og bekendte.

Men det at tage penge for arbejdstid følger jo også en forventning til resultatet. Når man først har betalt har man jo også ret til at have en holdning til varen. Jeg er ikke lige nu hård nok til at ville høre kritikken for noget jeg har lagt mange timer i, så for mig er kager noget som jeg bruger som "gaver" til venner og familie.

Jeg lavede kage til barnedåb for 2 uger siden og fik regnet på råvarepriser og antallet af timer og hvis jeg skulle have haft 50,- i timen, så ville kagerne koste omkring 25,- pr person. Jeg fik den dejligste feedback af søde tanter og andre. Og en af disse tanter sagde "Ih altså jeg håber du bliver konditor en dag". Det håber jeg nu bestemt ikke - for det er sjovt at lave amatørkager og jeg tror mit day-job betaler huslejen bedre.

Undskyld hvis det blev en lang historie, men min pointe var at risikoen for at skuffe andres forventninger måske kan gå hånd i hånd med det forhold at det for ikke kageentusiater er svært at vide hvro lang tid det tager at arrangere en fin og hvor dyre råvarerne er og at der jo ud over det også bruges en lang række dyre specialredskaber.

Og bortset fra det så vidner din blog jo elegant om at du er super til kagelegen og absolut pengene værd.

Anders Rasmussen sagde ...

Hej Signe.

1000 tak for din kommentar - også selvom den var lang...

Jeg tror jeg lader det komme an på en prøve hvad jeg kan tage for at lave en kage.

Nu er den lavet og bliver afleveret i morgen... så må vi se...

Og tak fordi du synes jeg er pengene vær. Det er rart at få at vide.

Knus Grith

Piskeriset sagde ...

Jeg plejer at lave kage til venner og familie - enten som en gave eller som en "næ-se-hvad-jeg-kom-til-at-tage-med!" Et par gange har de fået lov til at give tilskud til det, men som regel forsøger jeg at undgå det, da jeg foretrækker, at de så kan give mig en eller anden sjov/spændende ting en anden gang.

En enkelt gang har en kollega overtalt mig til at lave en kage, og der betalte han råvarerne samt gav en omgang frokost-sushi. Det var ret billigt sluppet (tror han alt i alt gav 180 kr for det eller noget i den stil), da kagen var til 12-14 mennesker.

Grith sagde ...

Hej Piskeris.

Jeg har også meget svært ved det. så Anders fortæller hende havd den har kostet i ingredienser og så lader jeg det være op til hende om hun vil give noget for arbejdstiden.

Synes det er svært at bede om penge for noget man egentlig er glad for at man får lov til. Jeg hygger mig jo og det er en hobby.

Hej Signe igen.

Fik lige set at jeg have svaret dig mens Anders havde været logget ind på computeren.

Knus Grith

Kagedeluxe sagde ...

Da jeg blev spurgt første gang sad jeg også selv i din situation men husk at det håndværk du laver er ikke noget man altid kan få hos konditor, ellers skal du i hvertfald pung godt ud for det! Og man kan sagtens være rimelig at sætte en kuvertpris på kagen og på den måde er det måske nemt at styre det... Du har nok en fornemmelse af hvor mange timer du bruger per kage og derfor ved du sikkert også selv hvad der er rimelig at tage...

Grith sagde ...

Hej Kagedeluxe.

Ja det er lidt svært. Jeg bad om at få dækket omkostningerne, og så måtte hun selv finde ud af hvad hun synes den var vær. Jeg fik en meget flot betaling over al forventning. Så det var dejligt at hun blev glad.

Det hjælper også til hvad jeg kan tillade mig at tage for en kage en anden gang.

Knus Grith