mandag den 30. november 2009

Mini ferie med barnedåb.

Vi pakkede bilen lørdag morgen tidligt og satte kursen mod Århus. Vi havde aftalt med mine forældre at vi skulle holde pause sammen med dem på Fyn, lige inden Lillebælt. Så det gik bare derud af.

Over Storebælt begyndte det at regne og jeg så for første gang i mit liv en 180 grader regnbue, der startede og sluttede i vandet. Jeg tog et billede af det men det blev ikke så godt igennem bilruden.
Regnbue.

Jeg ville være stået ud og taget billedet hvis det ikke lige var fordi det regnede og fordi vi var midt på broen. Petra havde holdt sig vågen det meste af turen inden vi skulle mødes med mine forældre. Men hun begyndte at blive træt. Så der skulle lidt underholdning til at holde hende kørende det sidste lille stykke vej. Så det blev med sang.
En lille træt Petra.

Vi holdt Pause og Petra fik en lille bitte snekugle af mormor - og da vi skulle på wc, var det mormor der skulle passe på den - det mente Petra ikke hende far kunne. Men det kunne mormor heller ikke - så den røg på gulvet og gik selvfølgelig i stykker. Heldigvis tog Petra det ikke tungt - hun fik en lille bamse som erstatning.

Ankommet til Århus kørte vi ud til vores hotel og satte bagagen. Og så ud til min søster og svoger. Min søster, mor, Petra og jeg smuttede ned i byen for at købe gaver til Alma der skulle døbes søndag.

Om aftenen spiste vi ude hos min søster. Sikke god mad - vi fik revselsben, bagte kartofler og salat. Det var rigtigt hyggeligt og Petra fik set nogle tegnefilm.
Maden.

Familien ved bordet.

Efter maden fik vi hygget og snakket - men Anders og jeg fik pakket vores ting og indkøb sammen. Og Moster Line passede unger.
Familiehygge.

Moster Line og Aksel.

Vi kørte ud til Hotel Sabro Kro hvor vi havde fået et værelse. Når man holder en fest på det hotel så får værtsparet et værelse - som de selv kan bruge eller som de kan give væk. Min kusine havde tænkt på os - nu vi kom fra København og min søsters hus næsten ikke har plads til 9 mennesker om end to af dem er ganske små.

Jeg har sjældent været så imponeret over servicen som jeg var der. Der var hele tiden et venligt ansigt og en hjælpende hånd. Luttert venligt personale. Værelserne var ikke kæmpestore men meget hyggelige og så var der bad med badekar - det nød jeg meget om aften og Petra søndag morgen. Hvis man skal en weekend til Århus og skal finde et sted at bo kan jeg kun anbefale Hotel Sabro Kro.

Søndag morgen stod vi tidligt op for at gøre os klar til barnedåben - eller Petra og jeg gjorde. De små sov og Anders var meget svær at få liv i.

Petra og jeg gik ned og spise en rigtig dejlig morgenmad med alt hvad man kunne ønske sig. Efter morgenmaden ville Petra gerne op og svømme i det store badekar - så der lå hun og skvulpede rundt i en hel time. Jeg havde det som om jeg havde været på ferie - en lille mini ferie. Det var bare så afslappende for mig. Jeg nød det så meget.

Dåben foregik i Helligåndskirken i Århus - en meget hyggelig kirke. Den lille Alma tog det meget pænt, men da hun havde fået vand i håret ville hun ikke vente på maden længere så hun måtte ud og få lidt mad. Alle børnene blev inviteret ud i et rum for at leget og klippe, klistre. Petra og jeg lavede en lille engle og legede med nogle låg.
Inde fra Helligåndskirken.

Festen foregik på Hotel Sabro Kro. Og det var med buffet, rigtig lækker mad. Og nej hvor var der mange børn med - 24! Petra hyggede sig med alle de andre børn og især hendes grandkusine Iben som hun er meget glad for.

Om eftermiddagen gik turen tilbage mod København og vi klarede turen uden ret meget pause så hjemme kunne Petra lige strække ben og så i seng. Det sidste vi gjorde inden hun skulle i seng var at lægge de lommepenge hun havde tjent over i hendes pung så vi i dag kunne tage ud og købe noget hun gerne ville have.

I dag hentede jeg hende tidligt fra børnehave og vi hyggede mens vi gik ned til centret for hun ville gerne købe den nye Klokkeblomst film. Hun havde råd til både Klokkeblomst og en anden tegnefilm. Hun var meget stolt da hun skulle over og betale. Hun har tjent pengene ved at bære ud fra aftensmaden.

Efter vi havde købt film gik vi på café med mormor og drak varm Kakao med flødeskum. Jeg fik snakket lidt med mormor mens Petra sad og kiggede på hende fine nye dvd'er.
Café tur med mormor.

Kl 17 var vi hjemme hvor Anders stod og ventet så vi kunne komme i Bilka på stor indkøb - vi køber ind til hele måneden af de ting man kan fryse eller der er på dåse. Så da vognen var fyldt smuttede vi hjem - hvor Petra i dagens anledning fik lov at se tegnefilm mens vi spiste - hun skulle næsten have lov at se filmen nu hun havde købt den.
Bonnen fra vores indkøb. Den er over 35 cm lang!

Nu er alle ungerne i seng og jeg sidder og slapper af mens jeg tænker på alle de ting jeg nu skal nå i morgen.

Håber I alle har haft en lige så god weekend som jeg har og at I alle får en rigtig god tirsdag og 1. december.

2 kommentarer:

Jule Mig sagde ...

Hvor dejligt med sådan en miniferie, og en masse famillie hygge oveni !!
Hyggehygge
Marianne

Grith sagde ...

Hej Marianne.

Det var en rigtig dejlig weekend. Og skønt at se familien på den side af bæltet igen - der kan jo godt være lidt langt imellem.

Knus Grith