fredag den 2. oktober 2009

Jeg har tænkt en tanke...

Og det kan jo ind i mellem godt være lidt farligt... Jeg har fået en rigtig, synes jeg selv, god idé til en kage... Problemet er i midlertid at det er en julekage... oooog... det er måske alligevel en dag eller to for tidligt.

Dagen har være rigtig god. Jeg har endnu engang være til mødregruppe med den autonome mødregruppe. Vi fik hygget en masse og igen opførte alle ungerne sig rigtig pænt så vi også fik mulighed for at snakke.

Petra fik til barnedåben et rigtigt flot dukkehus som hendes Oldemor have lavet til hende. Oldemor har et stående i stuen som kun er til at kigge på og det er meget svært for Petra da hun synes alle de små ting er så interessante. Specielt er hun vild med at der ligger bitte små Cola'er i køleskabet.

Petra og hende dukkehus - en vigtig ting for Petra er at der er lys i.

Vi er begyndt at give de to små mos - de kæmpe børn var jo ikke til at mætte med mælk. Den anden dag stod Anders og jeg og snakkede og så var Petra gået i gang med at give Aksel mad... Hun synes åbentbart ikke at han skulle sidde og vente. Hun gad dog ikke så længe - de er nogle klovn til at spise - var hende ord.
Petra giver Aksel lidt mos.

Jeg lovede min farmor at jeg ville lægge de billeder ud som jeg har af min første kageforsøg. Hun har en veninde som hun har fortalt om den til og hun går på nettet - så kan hun jo kigge på den her. Det første jeg lavede og den kage som ligesom satte det hele igang var kagen til Petra's 3 års fødselsdag. Jeg havde født tvillingerne 17 dage tidligere så det gik temmeligt stærkt med at lave kagen og temmelig mange spring over hvor gærdet er lavest.

Kagen er af noget tung chokoladekage - købt hos bageren, den blev hurtigt stykket sammen og presset en nyindkøbt barbiedukke ned i den. Noget hurtigt smørcreme med portvin på den. og så noget marcipan købt udrullet til en stor cirkel. Det passede ikke helt på kagen så der blev klippet lidt i den for at det kunne gå op. Og så pyntet med ting købt i Føtex.

Ikke den kønneste kage - men Petra fik den kage hun havde ønsket sig og det var det vigtigste. Hun trængte til at føle sig lidt speciel ovenpå at være blevet storesøster til to små som pludselig tog meget opmærksomhed.
Prinsessekagen set forfra.

Prinsessekagen set fra siden.

Prinsessekagen halvt spist

En gang i fremtiden skal jeg prøve at lave en ny prinsessekage - men på den rigtigt måde, med lidt mere tid til overs end 45 min. Men det var denne prinsessekage der satte hele interessen for kager igang. Og nu er jeg jo bidt af en gal kage.

Nu hvor jeg er i gang vil jeg også lige lægge et billede ud af mit første forsøg på en 3D kage, en bog.
En statestikbog med blyanter og en blok papir.

Den blev lidt bedre end prinsessekagen og jeg brugte den til at prøve fyldet af - det var det som jeg også ville bruge i dåbskagen. Den blev serveret til kaffe efter en grill aften sammen med Anders' hold fra HD 1. del. De havde haft statestik og det er et temmeligt langhåret fag så jeg synes det kunne være lidt sjovt hvis de nu skulle tygge sig igennem endnu en statestik bog.

Så har jeg også fået lagt billeder ind af alle de kager som jeg har fået lavet gennem de sidste par måneder.

Det var vist alt for denne gang... Jeg glæder mig til en hyggelig weekend, hvor jeg som altid har en masse som jeg skal... Petra skal have sat sin nye seng op og så kan de to små også komme ind på hendes værelse og sove.

7 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Jeg syntes da bare at du skal bage den kage... jul eller ej :)

Jeg er meget imponeret over din prinsessekage, den er da smadderflot, og det er imponerende at du havde tid til det med tvillinger og det hele.
Håber at det er blevet fint med Petras seng...

Grith sagde ...

Hejsa.

Tak for din besked.

Min mand synes også at jeg bare skal lave kagen - men hvad skal jeg så lave til jul... uha det er store problemer vi slås med herhjemme...

Jeg er også selv lidt overrasket over jeg havde tid, men jeg har siden jeg kom hjem fra hopitalet være propfyldt med energi. Tror det kommer af 9 måneder hvor jeg ingenting kunne.

Sengen blev god - og der kom masser af plads af det.

Kagedeluxe sagde ...

Hej Grith,
Stort tillykke med tvillingerne og kagerne ser jo dejlige ud... Man bliver virkelig bidt af at lave kager så velkommen i klubben og jeg ser frem til at se flere af dine kreationer :0)

Evonja sagde ...

Hej Grith
Det kalder jeg en ægte prinsessekage.Og en rigtig indholdsrig side du har lavet. Jeg er gået lidt på fangst med nogle af dine fine opskrifter.
Mange hilsner fra Eva

Grith sagde ...

Hej Eva.

Mange tak skal du have, jeg hoppede ellers meget over hvor gæret er lavest med den kage.

Du nupper bare alle de opskrifter som du har lyst til, det er derfor jeg lægger dem ud.

Hils Erik.

Hilsen Grith

Evonja sagde ...

Hej Grith
Jeg har været på rov. Tak for det.
Hvor må de unger være glade for at have sådan en "kagemor".
Jeg er i det små begyndt at øve mig på, dels at lave nogle kager og dels at lave noget anderledes mad. Vi er 4 her i Bildsø der har startet en "Madklub", og det 1.ste møde var igår. Næste gang bliver det hos mig, så jeg er ved at lægge planer. Mht. kage, så drømmer jeg om at forsøge mig med at lave Tivoli kager, hvis du kender dem. Det er noget i retning af dette:
Nederst findes en mørdejsbund belagt med mazarin.
Ovenpå lægges en smule æblemarmelade og kagen bygges op med ringe af flødeskum
og i midten lægges vanillecreme.
Øverst placeres en marengs top overtrukket med en speciel rom glasur.
Kagen afpyntes med en spiral af pikeringsgele.
Hilsen fra os 2. Eva

Grith sagde ...

Hej Eva.

Petra synes det er meget sjovt - hun kan nu stadig bedst lide kager der ikke er fyld i.

Jeg kender godt de kager, men det er da bare at kaste sig over det.

Jeg får nemmest øje på kommentar der kommer på nye indlæg, så hvis jeg er for længe om at svare dig så smid en kommentar på det nyeste indlæg.

Så går der ikke en uge imellem.

Hilsen Grith